Radio PROJECT

Radioul este cea mai neinvazivă metodă de mediatizare. Ea nu necesită captarea atenției vizuale, materialul audio putând fi ascultat la volan, în bucătărie sau în timpul activităților cotidiene. Informația primită pe cale auditivă se cuibărește în mintea omului. Proiectul unui radio creștin este un demers pe care Dumnezeu ni l-a pus pe inimă. Aici, în Kalahari, un asemenea proiect este necesar nu din cauza vieții agitate, ci datorită necesității de a răspândi Evanghelia și de a comunica cu cei evanghelizați. 

Distanțele enorme fac imposibilă interacțiunea frecventă cu cei evanghelizați și convertiți. Satele risipite la 200 de km distanță de baza de misiune necesită acoperirea unor cheltuieli enorme. Fiind dificil contactul regulat cu noii convertiți, aceștia ajung să se simtă repede abandonați. În perioada 2018 – 2019, am încercat să vizităm satele cel puțin o dată pe lună, însă cheltuielile au fost enorme și imposibil de acoperit. Un radio creștin ar compensa nevoie de comunicare și oamenii ar putea menține contactul cu noi, ascultându-ne programele și beneficiind de ele pentru creșterea lor spirituală.

Avem deja răspunsuri pozitive din partea autorităților, avem oameni profesioniști gata să ajute la pregătirea materialelor radio și avem nevoie de resurse pentru lansarea proiectului. Pentru implementarea lui dorim să fie folosite aparate radio cu încărcare solară. Acestea vor putea fi folosite și în cele mai primitive zone.

În această privință, ne rugăm pentru oameni cu pasiune și viziune.