Bible Translation PROJECT

Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, iar dacă noi suntem extrem de obișnuiți cu ea, triburi multe încă nu o Biblia. Prin harul Domnului, în 2020 au fost traduse primele 8 capitole din Evanghelia după Luca.      

În ultimii ani, cu ajutorul lui Dumnezeu, au fost plantate biserici în aproape toate cele 40 de sate din Bushmanland, iar în cel puțin jumătate din aceste sate se vorbește dialectul Ju’huansi. Nevoia ca aceste sate să aibă Biblia în limba lor maternă a devenit stringentă în rândul tinerelor biserici. Echipa de traducere a început și un proiect de traducere a Bibliei, alegând drept carte de început pentru traducere Evanghelia după Luca. 

Traducerea Bibliei în dialectul Ju`huansi va fi un proces lung. Cu ajutorul Domnului, nădăjduim că Evanghelia după Luca va fi tradusă în perioada imediat următoare.

Având în vedere că mai puțin de 1% dintre boshimani știu să citească și să scrie în limba lor maternă, finalizarea traducerii în Ju’huansi va presupune ca fragmentele de Biblie să fie înregistrate audio și încărcate pe diverse dispozitive audio. Astfel, am început deja amenajarea unei camere mobile de înregistrări audio (o remorcă închisă, bine izolată fonic) și am demarat implicarea unor lideri din biserică în cursuri de alfabetizare pentru dialectul Ju’huansi.