Food PROJECT

Food project sau proiectul „Hrană pentru cei flămânzi”. Am înțeles repede că Isus a hrănit mulțimile înfometate și că nu poți predica unor oameni care n-au mâncat de câteva zile. Astfel, investim pasiune în acest proiect!

Proiectul este împărțit în două direcții: hrană pentru școală și hrană pentru sate.

Hrană pentru școală

În fiecare dimineață elevii școlii primesc micul dejun, iar la finalul orelor aceștia iau masa de prânz. De luni până vineri sunt hrăniți cei aproximativ 220 de elevi și lucrătorii locali ce sunt angajați la școală și în bază.

Micul dejun variază în funcție de resursele disponibile. Cel mai iubit de către copii este micul dejun în care se servește pâine de casă cu gem și ceai cald, mult îndulcit. Meniul pentru prânz este ales astfel încât să fie acoperite nevoile nutriționale ale acestora.

De asemenea, îndemnați de cuvântul lui Dumnezeu, KNH se îngrijește și de orfanii școlii. Acestora li se oferă săptămânal un pachet cu alimente de bază și ocazional, în funcție de resursele disponibile, obiecte de uz personal.

Hrană pentru sate

Proiectul de hrană pentru boshimani însemna până nu demult oferirea de alimente celor din trib. Acum este mai mult de atât.

Acest proiect se desfășoară, în principal, în perioada rece, de la finalul lunii aprilie până la începutul lunii mai, deoarece în această perioadă localnicii nu au nicio sursă de hrană.  Având în vedere întinderea zonei și a numărului mare de localnici, este o provocare să se gestioneze eficient resursele, ținând cont și de cele 8-9 luni de secetă în care, pe lângă vânat sau bush food, aceștia trebuie să își procure hrana.

În funcție de donațiile primite se pregătesc pachete cu alimente: ulei, făină, conserve, zahăr, care sunt oferite nu doar în sezonul rece, ci și de Crăciun.

O activitate dragă voluntarilor este organizarea meselor de dragoste pe sate. Evenimentele sunt ocazionale și au ca scop părtășia cu întreg satul și consolidarea relațiilor cu boshimanii.

Din dorința ca food project să devină unul auto-sustenabil s-a născut proiectul de agricultură, ce încurajează și ajută localnicii să își amenajeze grădini pentru a avea o sursă proprie de hrană.