Medical Assistance PROJECT

Acesta este un proiect ce necesită specialiști, oameni calificați și cu studii în domeniu. Ca orice cabinet medical, pentru a putea funcționa, are nevoie de personal medical.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, acest proiect s-a conturat prin donațiile primite în această direcție. Astfel, localnicii se pot bucura de un cabinet medical amplasat în apropierea școlii, cu rolul de a oferi prim ajutor. Acesta are dotările necesare atât pentru un cabinet medical, cât și pentru o clinică stomatologică. De-a lungul timpului, au fost momente când, din lipsă de voluntari, am fost în imposibilitatea de a oferi ajutor celor în nevoie, deși cabinetul era dotat cu tot ce aveai nevoie.

Problema medicală cu care se confruntă cel mai des localnicii este scabia, cauzată de condițiile precare de viață, urmată de viermi, întâlniți în sezonul ploios. Acestea s-au putut trata cu ajutorul donațiilor, fiindu-le oferite săpunuri cu sulf și creme speciale pentru scabie, pe lângă asistența medicală.

Cabinetul medical nu este doar un cabinet medical, ci este și locul în care se crează un cadru ideal pentru a ajunge la inima omului. Cei ce s-au implicat în acest proiect au remarcat ușile pe care Dumnezeu le deschide spre propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu și oferirea de sfaturi biblice pentru trăirea lor.

Au fost cazuri în care clinica a fost folosită drept sală de nașteri. Foarte multe femei nasc în condițiile primitive din colibele lor, motiv pentru care clinica este o modernizare nesperată de acest trib.

Cei mai frecvenți pacienți ai clinicii sunt elevii școlii. Tindem să credem că aceștia solicită să meargă la cabinetul medical nu doar de nevoie, ci și de plăcere. Acolo sunt tratați cu multă dragostea și atenție. Fericirea de pe chipul lor ieșind din cabinet cu piciorul bandajat sau cu un simplu plasture este contagioasă.

Acest proiect este o binecuvântare pentru localnici!