Cuvinte de încurajare de la Paul

 

Pace dragi frați și surori!

Trebuie să fiu sincer cu dumneavoastră, nu prea îmi place să mă aud vorbind în public sau în acest caz, să pun multe cuvinte pe foaie dar mi-a fost pus pe inimă să zic câteva lucruri despre misiunea de aici căci vreau să încurajez în mod special tinerii dar și pe ceilalți, să vină să găsească ceea ce orașul, civilizația sau chiar lumea nu poate oferi căci este vorba despre o altfel de împlinire care nu se poate contabiliza dar se poate experimenta numai când ești pe aceste meleaguri.

Dumnezeu ne cheamă să-l slujim în tot ceea ce facem și nu vreau să argumentez faptul că îl poți ajuta pe aproapele tău și fără să călătorești 10.000 de kilometri, dar misiunea pe care am primit-o cu toții pentru a spune despre El chiar și până la marginile pământului are nevoie de tine și de mine.

În privința asta nu poți face decât să asculți, să te supui cu responsabilitate și să te dai pe tine cu scopul ca Împărăția minunatului nostru Dumnezeu să crească și să se lărgească și cu poporul boșiman.

Donații școala KNH
Donații școala KNH

Nu vreau să învelesc această experiență într-un ambalaj ideal. Nicidecum!

Aici este greu…

Aici este obositor…

Aici dai tot din tine…

Aici uiți de tine…

Cel rău îți dă târcoale neîncetat și caută să te lovească acolo unde nici nu știai că ai slăbiciuni. Mi-au fost scoase la lumină multe defecte ale mele și dacă stăteam liniștit acasă nu cred că le sesizam. Dar dulce este această greutate, această oboseală căci doar atunci când bobul de grâu moare aduce rod!

Când am venit aici, nu erau mulți voluntari în bază și am văzut ce mare este nevoia de oameni dornici care să treacă peste hotarele confortului. Mare este secerișul dar lucrătorii au plecat în vacanță în Mamaia, scuzați-mi ironia. Unde sunt oamenii de odinioară care cu prețul sănătății sau chiar a vieții se riscau să  împartă o cărticică cu un mic semn de cruce pe ea? Unde sunt oamenii care lasă tot și ascultă de marea trimitere? Unde mai sunt oamenii cu inimile sensibilizate care atunci când văd o nevoie pun umărul la treabă?

Unde? N-avem timp…

Vreau sa îți lansez o provocare:

Dumnezeu iubește acest popor, îl cercetează din plin și caută oameni care să stea în spărtură pentru ei. Dorești tu să fii acela, sau lași pe altcineva să o facă?

Haide, vino și vezi și îți promit că te va lăsa profund pe gânduri despre ceea ce este cu adevărat important în viața această efemeră.

Luați aceste cuvinte de la un simplu om cu nimic mai special decât oricare altul dar îmi doresc ca gloria lui Dumnezeu să se răspândească până la marginile pământului.

Haideți și voi, nu veți regreta!

 

Paul Nicolaescu voluntar KNH

Share This