Misiune - mărturia lui Debora

Este o bucurie mare ca să vedem cum lucrează Domul Isus prin cei care sunt voluntari la Kalahari New Hope. Dorim să vă prezentăm mărturiile lor despre lucrarea de misiune prin diversele proiecte ca să puteți vedea despre lucrarea misionară și educativă care se desfășoară la Kalahari New Hope!

Numele meu este Debora și sunt o voluntară care a ajuns aici la Kalaharii New Hope. Una dintre experiențele mele faine pe care am avut aici a fost cu oamenii din bază și voluntarii. Ei sunt niște oameni superbi și chiar te poți înțelege cu oricine și poți avea o părtășie foarte faină. Alt aspect care mi-a plăcut foarte mult este susținerea în rugăciune a fiecăruia. De fiecare data când te vedea că nu te simți bine sau că nu ești OK te întrebau și vorbeau cu tine. În mod general ne purtăm foarte mult unii pe alții în rugăciune.

Această experiență de la Kalahari este foarte faină. Da, sunt și lucruri pe care nu l-am mai întâlnit până acuma, dar prin ele poți să-l înțelegi pe Dumnezeu într-un mod mult mai profund.

Cred că atunci, când vii din Europa sau America sau din alte țări, atunci într-un fel ești dezbrăcat de toate chestiile care îți păreau ție importante dincolo, lucrurile pe care le-ai avut tot timpul în gândul tău, lucrurile care erau în mintea ta și te tulburau sau cu care te confruntai. Când ajungi aici îți dai seama că sunt lucruri inutile, sunt lucruri, care nu te ajută la nimic. Adică, ajungi să te dezbați tu cu tine, și vei fi doar tu aici, tu și gândurile tale cu Dumnezeu.

Aici poți să-L întâlnești pe Dumnezeu mai profund, mai bine. Poți să ajungi să te cunoști pe tine într-un mod mai adânc.

O experiență pe care am avut-o recent, una mai dificilă s-a întâmplat atunci, când am mers în misiune pe sate. A fost o experiență mai aparte din cauza că atunci când mergeai la baie, trebuia să mergi în bush (tufiș) și să iei lopata cu tine pentru că era nevoia de ea. De asemenea era greu și pentru că stăteam foarte mult în frig și fum. Știu că acesta nu este neapărat ceva care este specific Africii, ci mai degrabă așa este când mergi cu cortul oriunde. Acesta poate a fost o experiență care nu m-a încântat atât de mult, dar Dumnezeu mi-a dat biruință și în asta.

Vreau să vă încurajez că merită să-L cunoști pe Dumnezeu în mod mai profund, și KNH m-a ajutat foarte mult în acesta.