Misiune - mărturia Andeei

Este o bucurie mare ca să vedem cum lucrează Domul Isus prin cei care sunt voluntari la Kalahari New Hope. Dorim să vă prezentăm mărturiile lor despre lucrarea de misiune prin diversele proiecte ca să puteți vedea despre lucrarea misionară și educativă care se desfășoară la Kalahari New Hope!

Mărturie

KNH este o lucrare de misiune în Bushmenland (o zonă unde locuiesc bushmeni, oamenii din bush, oamenii din tufiș), Namibia. Dar este o lucrare nu numai în Bushmenland. S-a mai răspândit și în afara Bushmenlandului. Este o lucrare în care, pentru mine personal, Dumnezeu m-i s-a relevat foarte mult. Uneori și chiar foarte intens ca fiind acel Dumnezeu viu despre care citim în Biblie, despre care auzim în diferite mărturii, un Dumnezeu care depășește măsurile noastre de așteptare. El este deasupra oricăror cuvinte pe care le-am putea rosti, cuvinte pământești. Aici, în această lucrare am învățat să-L iubesc cu toată inima.

Am ajuns să Îl văd și să-L cunosc cu inima, nu doar cu mintea. Înainte credeam că eu cred în El, dar lucrul acesta era doar o cunoștiință la nivel mental. Ei bine, aici am descoperit, în diferite situații, că de fapt această cunoștință de Dumnezeu la nivel mental nu este destul, ci este nevoie și de credință cu inima. Aceea credință despre care vorbim cu toții și zicem cu toții că da, cred în Dumnezeu, sunt copilul Lui Dumnezeu se vede practic în diferitele situații dificile care sunt îngăduite sau permise de Dumnezeu pentru a vedea cu adevărat unde suntem cu adevărat în relația noastră cu Dumnezeu.

Dificultăți și lupte

În diferite situații observam că de fapt eu credeam că eu cred în Dumnezeu. Bunătatea Lui Dumnezeu mi-a ajutat inima să se îndrăgostească de El și să cresc în cunoștința și descoperirea Lui.

Lucrarea de aici din Bushmenland este o lucrare foarte grea, dar este bine. Dacă ceva este greu este bine, pentru că aici Dumnezeu cu adevărat lucrează valori de viață, valori Dumnezeiești în cei care doresc să se apropie de El și cu inima, și cu mintea, și cu vorba și cu fapta.

Experiențe și binecuvântări în proiectele KNH

Sunt diferite proiecte în acest mare proiect, Kalahari. Două dintre ele în care m-am implicat și încă mă implic foarte mult, mai mult decât în celelalte este proiectul de misiune pe sate și proiectul cu școala. Anul acesta am revenit la școală pentru că timp de câțiva ani am lăsat școala și m-am axat pe misiune. Acuma însă fiind nevoie de profesori la școală am revenit ca profesor.

Este un proiect în care ești implicat trup, suflet și minte la un nivel foarte intens. De ce? Pentru că este foarte greu. Este foarte greu deoarece copiii de aici sunt copii care provin din familii pe unde se fac, sau s-au făcut vrăji, și ca urmare și comportamentul lor este influențat de aceste prezențe duhovnicești. Este greu, dar cu Dumnezeu totul este posibil. Și în parte este bine pentru că astfel se lucrează în noi mai mult partea aceasta spirituală, dumnezeiască, și prin ea ne desăvârșește Dumnezeu. Dobândim greutate în noi înșine ca să avem greutate de sus.

Motive de rugăciuni

Ca motive de rugăciune pentru voi, cei care citiți, și Domnul vă pune pe inimă și aveți inima să vă implicați, vreau să vă spun că rugăciunea este cea mai mare nevoie de aici. Avem nevoie de acesta mai mult decât de orice altceva. Vă îndemn să vă rugați pentru cei de aici, pentru profesori – pentru putere, înțelepciune, lumină, pricepere și dragoste. Copiii de aici sunt o adevărată provocare. De altfel ei sunt și factori care lucrează înspre curăție și înspre rugăciune în duh și-n adevăr. Rugați-vă pentru profesori, rugați-vă pentru copiii de aicea, pentru sufletele lor…. Rugați-vă….

Iar pentru sate este nevoie de protecție pentru că și acolo sunt lupte mari, și acolo sunt duhuri străine… Este o nevoie așa de mare de putere și fizic și spiritual, pentru că deseori în această luptă cu duhurile simți că se scurge viața din tine… este nevoie neîncetat, neîncetat să se vegheze, neîncetat de reîncărcare cu putere ca să poți să înaintezi… Vedem în repetate rânduri cum Dumnezeu lucrează împreună cu noi, vedem cum se înaintează și asta ne dă putere și ne dă avânt să nu renunțăm și să mergem mai departe. Asta ne întărește și asta ne pune o temelie puternică de neclintit că Dumnezeul nostru este un Dumnezeu viu și adevărat, un Dumnezeu care ascultă rugăciunile și care răspunde la rugăciuni.

Eu v-aș invita pe toți să veniți și să experimentați și voi, ce experimentăm și noi aici. Veniți toți cei cu inima sinceră și curată chemați de Dumnezeu. Veniți să vedeți ce bun și ce plăcut este Domnul! – și aceste cuvinte sunt vii și adevărate. Bun și plăcut este Domnul! Ajungi să te îndrăgostești de El!

Fiți binecuvântați!