Misiune la școala Biblică

Mărturia Rebecii

Experiența mea la Școala Biblică din Kalahari a fost o binecuvântare atât pentru mine, cât nădăjduiesc că și pentru liderii bisericilor boșimane.

Ceea ce mi se pare cel mai fain este că noi putem să le creăm contextul în care ei să vină împreună și ca Dumnezeu să lucreze în ei. Însă, mai mult decât putem noi să-i ajutăm, noi să le creăm contextul și ei între ei să se ajute. Ei cunosc cel mai bine cum trăiesc ei, care sunt provocările lor și ce se întâmplă. Noi putem doar să presupunem și să încercăm să ne punem în pielea lor pentru că noi vrem să-I ajutăm. Dar parcă dacă noi le creăm contextul și le dăm învățătură bună atunci ei mai departe pot ei între ei să se ajute și acesta mi se pare foarte important.

De asemenea mi s-a părut foarte fain că deșii au venit destul de căzuți la Școala Biblică, nu neapărat rău spiritual, dar mai slabi, însă au plecat foarte încurajați și asta cred că prețuiește foarte mult când duc în satele lor bucuria asta pe care Domnul le-a dat-o. S-or întărit așa ei între ei.

Ce mi s-a părut mai greu nu era chiar lupta spirituală, ci eu personal m-am luptat cu chestia să pot să înțeleg contextul, chiar să simt, să simțim cu ei real, să nu fie doar o chestie doar că mă rog, Doamne ajută pe bushmeni. Asta trebuie să fie ceva real, pe care chiar simțim și pentru acesta este chiar nevoie să ținem post cu ei și să mâncăm ce mănâncă ei. Altfel simți când trăiești ca ei.

Rugați-vă pentru acești lideri. Rugați-vă pentru frații voștri din Bushmenland.

Share This