Mărturii din Kalahari - Rebeca

mărturiile profesorilor

Anul trecut pe această vreme mă pregăteam pentru cea de-a doua mea plecare în Namibia…

Totul a început cu un vis, un vis pe care nu l-am înțeles atât de bine. Acum aproximativ trei ani și jumătate am avut un vis în care mesagerul Domnului mi-a spus ,,Venirea Domnului este aproape și Dumnezeu vrea să le vorbește oamenilor despre El.” Nu m-am gândit niciodată să merg în Africa, m-am văzut prea slabă pentru o astfel de lucrare, îmi spuneam că doar oamenii puternici merg acolo, nu eu. Au trecut doi ani, am ajuns în momentul în care am finalizat facultatea, m-am uitat în spate și am văzut mâna Domnului peste cazare, examene, loc de muncă. Atunci a apărut o dorință în inima mea, să-i ofer Domnului câteva luni din viața mea în care să fac doar lucrarea Lui și Domnul mi-a îndrumat pașii către Kalahari New Hope. Două lucruri mi-au confirmat că este voia Domnului să merg în Africa, acordul părinților, părinții mei sunt de religie diferită și mă gândeam că va fi greu să primesc acordul lor, și apoi suma de bani pe care am primit-o. Mi-am propus să stau trei luni și apoi să mă întorc la viața mea „normală”, prima tură am stat patru luni și singura mea dorință a fost să mă întorc pentru încă un semestru.

Așa cum spuneam la început, anul trecut pe această vreme mă pregăteam pentru a merge din nou în Africa. În 2021 am fost învățătoare la clasa a 2-a în trimestrul trei și acum îmi doream să fiu învățătoare la Pre-primary, deoarece îmi părea mai ușor decât cu cei din clasa a 2-a. Când am ajuns în Namibia, aveam deja pregătită clasa a 2-a .. 27 de copii, mă gândeam cum o să fac față. Acum, când mă uit în spate, pot spune că au fost cei mai minunați copii și tot pe ei i-aș alege!

Cum a lucrat Dumnezeu în clasa a 2-a?

Fiecare dimineață începe cu o rugăciune. La început eu mă rugam și ei repetau după mine. Într-o dimineață m-am gândit să întreb „cine vrea să se roage?” după câteva momente a ridicat mâna Naftali. A venit în față și s-a rugat, am observat că folosea aceleași cuvinte pe care le foloseam și eu. Următoarea dimineață am întrebat la fel, au fost mai multe mâini ridicate … până am ajuns ca aproape toate mânuțele să fie pe sus. Copiii erau dornici să se roage, astfel a fost nevoie să fac un tabel și să-i „programez” pe zile. Să-i aud pe copiii mei rugându-se a fost cea mai mare bucurie!

Rugați-vă pentru acești copilași, acum sunt clasa a 3-a și au nevoie de un învățător.

În vizită la părinți

Copilașii din clasa a 2-a au învățat cele 10 porunci și diferite versete din Biblie. Dimineața sau la ultima oră repetam cântece în limba san și engleză, versetele pe care le-au învățat, apoi ne pregăteam să mergem la părinți acasă. Am început cu cei care stăteau în apropierea bazei, au fost și zile când mergeam o oră pe jos (dus și întors), iar alteori, când drumul era și mai lung, mergeam cu mașina. De cele mai multe ori a fost cald, ne era sete … uneori și foame, dar se merita! Copiii erau extrem de bucuroși când mergeam la ei acasă. Petreceam un timp frumos în rugăciune și cântare. Mergeam împreună cu Jacob, un băiat care era ajutor la clasa a 2-a. Copiii spuneau versetele în engleză, iar Jacob le traducea în limba lor, san. Într-o zi am fost la o familie care a fost mai rece cu noi și când să plecăm, ne-a oprit un om destul de învârstă care ne-a mulțumit pentru tot ceea ce facem pentru copiii lor .. și toată supărarea s-a dus!

Să ne rugăm pentru acești copilași ca ceea ce învață la școală din Cuvântul Domnului să răspândească și în familia lor. Nu este ușor să vorbești despre Dumnezeu cu cei din casa ta, dar Domnul să-i ajute să fie lumini pentru părinți, frați și surori!

Talitha și Bertha

Într-o dimineață, după ce s-a sunat, merg în clasă. În clasă se aude gălăgie .. copiii îmi spun că două fete s-au bătut. Le-am întrebat ce s-a întâmplat, apoi le-am lăsat să se liniștească. Talitha îi spuse Berthei câteva lucruri urâte și așa a început cearta. Copiii s-au ridicat  pentru rugăciune, am chemat în față copiii care erau în acea zi pe listă, printre care era și Bertha. Talitha mă întreabă dacă poate să se roage și i-am răspuns afirmativ. Bertha s-a rugat prima, apoi a urmat Talitha „Doamne, îți mulțumesc pentru Bertha! Te rog să o binecuvântezi!”, apoi s-a ascuns în spatele meu și a început să plângă. Talitha este o fată răzvrătită, de multe ori dorind să facă doar ceea ce dorește ea. A fost o minune să aud cuvintele pe care le rostea! De multe ori, după ce făcea un lucru bun mă întreba „Doamna, sunt bună?”.

Să ne rugăm pentru Talitha, are mare nevoie de rugăciune, ca Domnul să lucreze tot mai mult la inimioara ei micuță, să conștientizeze ceea ce nu face bine.

 

Slavă Domnului pentru toate BIRUINȚELE LUI minunate!