Mărturii din Kalahari - ascultă de vocea Lui

Larisa - partea a 6-a

Oooh nu!! Dacă e ceva ce înghit mai greuț un pic sunt schimbările de profesori din cadrul școlii, știind cât de greu le este copiilor să primească, să se obișnuiască, să se atașeze și apoi să treacă peste atașament, când profesorul pleacă și vine un altul…

Într-o zi stând de vorbă cu Domnul îmi spune clar că trebuie să vorbesc cu C., care se pregătea să își încheie activitatea în Kalahari, că Domnul are trebuință de ea pentru încă o perioada scurtă la școală.

“D’apai unde Doamne la școală, că avem echipa completă?! Dar bine, o să mă duc să vorbesc cu aceea fată.” În urma discuției cu C. observ că Domnul îi pusese cu câteva zile în urmă un gând: să mai rămână în Kalahari pentru a sluji la școală cu toate că ea știa că avem suficienți profesori.

Pentru acest gând ea luase o zi de post, așteptând ca Domnul să o îndrume mai clar. Eu o abordasem cu acest subiect chiar la sfârșitul zilei de post. După discuția noastră a înțeles că Domnul îi vorbise să mai rămână în Kalahari, deșii niciuna din noi nu știa exact unde anume, dar am stabilit că ne rugăm în continuare să înțelegem mai exact planul Domnului pentru această scurtă perioadă.

Următoarea zi una din profesoare îmi spune că a fost solicitată să ajute o altă bază de misiune pentru o perioada scurta, însă dorea să ne rugăm împreună pentru această decizie, nedorind să își lase copiii fără profesor. I-am spus de cele întâmplate ziua precedenta, iar în cele din urmă am realizat toate 3 perfecțiunea sincronizării tuturor lucrurilor atunci când stăm toate pârțile în veghere, la dispoziția Domnului, în ascultare de El. Am văzut încă o data ce înseamnă “să pășești prin ochii credinței, nevăzând și neînțelegând omenește, dar bazându-ne pe Duhul Domnului ce locuiește în copiii Domnului.” În cele din urma, C. a rămas la școală pentru perioada în care lipsea profesoara. Plecarea profesoarei și venirea lui C. a fost o binecuvântare și pentru școală și pentru cealaltă baza de misiune, realizându-se mai multe activități esențiale în școală și având loc o aducere de apă proaspăta, vie și curată în baza de misiune.

Lăudat să fie Domnul!