Mărturii din Kalahari - rugăciunea și mijlocirea are putere

Larisa - partea a 5-a

Motiv de rugăciune – doi băieți prețioși înaintea Domnului pentru care se dau lupte mari

Pentru Matheus, un copil tare energic și creativ, vestit pentru dorința de afirmare, elev în clasa a 6-a, nu a fost prima data când a încercat să lovească o profesoară, însă, într-o dimineață răcoroasă, după noaptea furtunoasă din căsuța mea, se pare că a fost decisivă pentru el.

E pentru prima data pentru unii dintre profesori, când se trezesc puși pe campul de misiune transculturală, în fata unor priviri…hmm.. pline de o altă cultură (nu găsesc o altă exprimare mai bună a privirii unui copil bușmeni din Restcamp- însă voi căuta să exemplific prin poze), pe care ne dorim și ne rugăm, să le putem înțelege ca să fim niște unelte folositoare în mana Creatorului care ne-a ales, chemat și adus în fata unor noi generații de bușmeni.

 

Ce e cu asta: dimineața decisiva pentru Matheus?

Ooh.. e o durere pe care încă o simțim toți profesorii de anul acesta și care ne-a unit mai mult în aceeași dorința: salvarea sufletelor copiilor din Kalahari New Hope School. Nu doar că ne-a unit, dar ne-a învățat mai multe despre cât de profundă și amplă e lupta spirituală în care nu ne putem avânta oricum.

Din cauza situațiilor violente ce au avut loc în cadrul școlii unul din profesori a căutat să ia măsuri pentru a opri acest gen de comportament și a semnalat clar că “asta nu este permis în comportamentul/atitudinea unui copil educat ce studiază într-o școală creștină de așa mult timp, cunoscând bine regulile școlii și totuși alegând să le sfideze cu foarte mare ușurătate oridecâte ori se ivea ocazia.”

Într-o dimineață copilul nefiind doritor să colaboreze cu noi s-a dus în graba să își cheme mama, spunându-i neadevăruri pentru a o întoarce și mai mult împotriva noastră.

În urma unei discuții mama lui Matheus, nedorind unitate împreună cu noi pentru a ajuta sufletul acestui copil să își găsească libertatea din închisoarea violenței și a răutății, a decis să nu îl mai trimită la școală, rupând astfel un alt an din viața copilului, dându-i libertatea deplină în a se alipi și mai mult de rău, trăind în anturaje greșite ce îl hrănesc cu tabac, marijuana și alcool.

Uniți-vă împreună cu noi în rugăciune pentru acest suflet. Credem că Dumnezeu poate aduce la lumina orice suflet pierdut.

Contrar acestei situații, un alt băiat, Saki, din clasa a 5-a, dar de aceeași vârstă cu Matheus, cu toate că amândoi sunt vulnerabili pe latura violenței și lucrurile/statisticile nu au arătat bine nici pentru Saki, tatăl și bunicul lui au înțeles de ce trebuie să fie uniți cu profesorii, cum facem această unitate și au căutat mereu să lupte pentru sufletul acestui băiat, ceea ce a și adus un rezultat fericit. Deși a fost un an greu pentru Saki, din cauza impulsurilor violente din comportamentul lui, cu ajutorul Domnului a terminat clasa a 5-a.

Este nevoie de susținere în rugăciune și pentru Saki căci el este orfan. Cei ce se îngrijesc de el nu au întotdeauna autoritate peste el ceea ce îi alimentează și mai mult rebeliunea și accentuează în cele din urmă rănile. Ne rugăm ca Saki să aibă o întâlnire reală cu Cel ce îi poate fi un Tată adevărat și îi poate aduce vindecarea sufleteasca după care tânjește. 

Pentru aceasta Îi dam slavă!