Mărturii din Kalahari - rugăciunea are putere

Larisa, partea a 2-a

Domnul mi-a arătat și anul acesta că rugăciunea are putere prin schimbarea radicală și uimitoare a unor elevi din cadrul școlii Kalahari.

La începutul anului școlar în fiecare clasă erau unii copii mai năzdrăvani, iar în privirile unor copii se putea citi limpede ura, disprețul, răutatea față de orice învățător/membru al familiei și nicicum nu reușeam să ajungem la inima acestor copii. Am organizat întâlniri cu părinții copiilor, cu liderii satului, autoritățile lucrării de misiune, poliția, însă nimic bun nu se întâmpla. Cu toate acestea nu am cedat intimidării, ci cu mai multă dorință de salvare a acestor suflete, am început lanț de post și rugăciune cu toți profesorii și muncitorii din școala, specific pentru acești copii.

Prin putere omeneasca nu se mai găseau soluții, părinții erau deznădăjduiți, însă Dumnezeu a răspuns și s-a atins de sufletele acestor copii, astfel încât de pe lista cu copii mai puțin buni, au ajuns să fie dați ca exemplu bun în întreaga comunitate. Pentru noi toți cei implicați în această lupta a fost o bucurie enorm de mare să vedem cum Dumnezeu s-a atins de copiii noștrii.

Domnul și-a arătat suveranitatea în fața copiilor, arătând ca El e viu! Și furtuna se oprește la glasul Lui!

Iată o experiență care m-a marcat.

Unul din copiii orfani venise la clinica școlii să îmi spună că el nu va mai participa la rugăciunea de după-masă organizată în acea zi special pentru el, din cauza că: “dvs nu puteți să-mi spuneți mie ce să fac după ora 2, eu trebuie să ascult de dvs până la ora 2, după aceea pot să fac ce vreau” – îmi spusese.

Din cauza că tratam niște cazuri mai grele, nu îl puteam lua în serios iar el își făcea planuri unde va merge și ce va face, crezând că eu voi lăsa lucrurile așa, însă în tot acest timp am început să mă rog ca Domnul să mă folosească în abordarea acestui suflet, care striga după ajutor. Imediat cum am terminat toate cazurile de tratat, Nicholas cu mai multa convingere îmi spune că nici eu nu trebuie să mă duc la rugăciune. Nu am apucat să spun niciun cuvânt că afară a început o furtună spre marea bucurie a copilului, având acum și o confirmare pe buze că nu mai avem cum să mergem la rugăciune.

Din clinică se auzeau cântările celor ce deja începuseră închinarea din cantina școlii, unde de luni până vineri de la ora 2 la 3 este program de închinare cu profesorii și muncitorii Kalahari, adeseori însă participă și unii din copii. În acea zi chemasem și liderii satului pentru a ne ruga special pentru Nicholas.

În clinică însă copilul foarte bucuros își schimbase planurile, de data aceasta își pregătea patul unde va dormi, că, spunea el, ploaia asta ține până noaptea târziu și dacă mergea acasă își rupea papucii, iar alții nu avea de unde să facă rost.

Călăuzita de Duhul Domnului, îi spun cu fermitate copilului, hai să ne rugam ca Domnul să oprească ploaia, ca să îți arate că trebuie să mergem la rugăciune. După mai multe râsete, îmi arăta că norii de pe cer sunt cei aducători de ploaie lungă și asta e bine pentru grădina bunicului lui ca să crească porumbul, și ne rugăm degeaba, că ploaia asta nu se va opri. L-am asigurat că Domnul va opri ploaia pt că El ne vrea pe amândoi în cantina școlii la rugăciune. Contrar argumentelor lui Nicholas, am stabilit că ne rugăm și vedem dacă se va opri ploaia sau nu. După rugăciune, spre șocarea copilului și bucuria mea, Domnul a oprit brusc ploaia și împreună ne-am dus la rugăciune unde toți cei prezenți ne-am bucurat într-un mod extraordinar în prezența Domnului. După ce s-a încheiat devoționalul și toată lumea a plecat spre case a început din nou ploaia și a durat până dimineața. În urma rugăciunii în comportamentul lui Nicholas au început mici schimbări, ceea ce ne încurajează să continuăm să ne rugăm pentru acest copil și vă îndemnăm să ne susțineți în rugăciune. Nicolas este un copil isteț, însă golurile emoționale nu îl lasă să poată evolua mai mult. Pentru aceasta înțelegem că e nevoie de mai multa mijlocire că doar Dumnezeu e Singurul ce îi poate aduce umplerea golurilor și o dezvoltare sănătoasă din toate punctele de vedere.