Misiune - mărturia lui Rut Olteanu

Este o bucurie mare ca să vedem cum lucrează Domul Isus prin cei care sunt voluntari la Kalahari New Hope. Dorim să vă prezentăm mărturiile lor despre lucrarea de misiune prin diversele proiecte ca să puteți vedea mai multe despre lucrarea misionară și educativă care se desfășoară la Kalahari New Hope!

Încă de când eram mai mică, citind cărțile misionare ale surorii mele mai mari, am ajuns să visez să meg eu însămi într-o astfel de călătorie misionară. Stiu acum că Dumnezeu îmi pregătea inima pentru a fi gata să le slujesc eu acolo unde El mă cheamă.

Timpul potrivit pentru mine a fost după ce am terminat facultatea. Am fost invitată de o prietenă care mai fusese în misiunea Kalahari New Hope să o însoțesc. Mărturia ei despre experiențele trăite în misiune și dorința tot mai arzătoare de a merge în misiune au stat la baza deciziei mele de a merge în Namibia.

Dinainte să ajung aici, le spuneam tuturor prietenilor mei că merg în Africa. Ei zâmbeau indulgent și întrebau de unde am eu bani cu ″salariul″ meu de studentă, iar eu le răspundeam cu încredere că Dumnezeu va purta de grijă. Așa a și fost, în decurs de 2 săptămâni, oameni simpli, calăuziți de Dumnezeu m-au ajutat să pot ajunge aici și să fiu parte la această lucrare extraordinară. Dumenzeu m-a învățat să am încredere în El așa cum un copil are încredere deplină că tatăl la purta de grijă de nevoile sale.

Misiunea KNH

Aici am întâlnit voluntari gata să lase totul să îl urmeze pe Hristos până la marginile lumii (sau ale Africii). Oameni cu inima daruită în întregime Domnului și lucrării acestei misiuni. Liderii fondatori ai acestei misiuni sunt niște îndrumători răbdători pentru noii voluntari, gata să ajute pe oricine are nevoie de ajutor, de orice natură ar fi. Ei sunt de asemenea mentori spirituali pentru voluntari, sfătuindu-i cu înțelepciune și ceimai buni ghizi ai Bushmanland-ului, cunoscând atât cultura, locurile, cât și oamenii acestui ținut. Sunt și provocări care apar în timpul acesta dar cu ajutorul lui Dumnezeu, și multă rugăciune, acestea sfârșesc prin a ne aduce mai aproape unii de alții și mai aproape de Domnul.

Mărturie despre școală

Sunt doar de câteva săptămâni în Kalahari însă mă simt de parcă am petrecut un an aici. Sunt implicată în lucrarea cu școala, fiind învățătoare la clasa a II-a. Aici, la KNH Private School, văd cum gemurile și alimentele care vin prin donație hrănesc 250 de copii zilnic la mic dejun și prânz, cum copii se bucură de periuțe de dinți și pasta de dinți și sunt învățați să aibă o igienă corectă, cum ating ușor mărgelele de la socotitoare și le sclipesc ochii când primesc creioane să coloreze o scenă biblică. Dimineața, după timpul de igienă, e timmpul în care copii îl laudă pe Dumenzeu, ascultă lecția biblică cu ilustrații și își înalță glasul într-o rugăciune spre cer. Ce m-a înduioșat e că toți mulțumesc lui Dumezeu pentru școală, pentru mâncare și pentru profesori. După acest timp copii învață limba engleză, matematică și științe sociale.

Implicarea în proiectele umanitare

De asemenea am avut ocazia să mai merg împreună cu ceilalți voluntari cu ajutoare fie la școlile de dinprejur, fie în satele mai izolate. Mi-aș dori ca oamenii care dăruiesc aceste bunuri spre a veni aici să știe cât de mult înseamnă pentru acești oameni și să le vadă zâmbetul de recunoștință.

Pot să spun ca și Iacov odinioară: Până aici, Dumnezeu a fost cu noi. Stiu că această misiune nu ar fi fost posibilă în primul rând fără Dumnezeu iar mai apoi fără sprijinul vostru în rugăciune și financiar. Știu că Dumnezeu va răsplăti pe fiecare la timpul potrivit și acest lucru îmi pune un zâmbet pe buze. Vreau să vă mulțumesc prin acest intermediu chiar eu personal. Dumezeul păcii să revese peste voi bunătatea Lui!