Misiune - mărturia Lidiei

Este o bucurie mare ca să vedem cum lucrează Domul Isus prin cei care sunt voluntari la Kalahari New Hope. Dorim să vă prezentăm mărturiile lor despre lucrarea de misiune prin diversele proiecte ca să puteți vedea mai multe despre lucrarea misionară și educativă care se desfășoară la Kalahari New Hope!

De la începutul anului 2022 am început pentru prima dată în viață să mă gândesc cum ar fi să merg în misiune externă, să merg și să îl experimentez pe Dumnezeu într-o nouă cultură, departe de tot ce îmi este cunoscut.

Am auzit despre misiunea Kalahari de la o prietenă. Auzind mărturia ei și văzând cum a lucrat Dumnezeu în viața ei, am zis în inima mea că îmi doresc și eu să am parte de experiențe noi cu Domnul, astfel am luat decizia să merg și eu împreună cu ea în Africa.

După ce am decis în inima mea că vreau să plec în misiune, am început să mă rog pentru finanțe, dar și să îi mulțumesc lui Dumnezeu ca și cum deja le-am primit. Știam că dacă Dumnezeu vrea ca eu să ajung în Africa îmi va purta de grijă cu toate cele necesare. Câteva luni, am asistat la minunea lui Dumnezeu care mișca inimile oamenilor, care într-un mod sau altul m-au ajutat cu bani și m-au binecuvântat prin susținerea lor.

Am ajuns în Kalahari cu ajutorul Domnului și sunt deja de patru săptămâni aici. Am cunoscut voluntari cu inimă mare, oameni care doresc să îl slujească pe Dumnezeu; am cunoscut liderii organizației, care îl iubesc pe Dumnezeu și acest popor într-un mod vizibil și sacrificial și am început să înțeleg în mică parte ce înseamnă misiunea externă. Aici am început să trăiesc o evenghelie practică, să rostesc cuvântul lui Dumnezeu cu credintă și să văd minuni. Am avut nevoie de călăuzirea lui Dumnezeu în toate și am nevoie de lumina Lui în fiecare decizie. Oriune am fi, noi suntem implicați în lupte spirituale (la nivel de gând, la nivel mental, emoțional sau fizic), în Kalahari am fost și mai tare conștientizată de acest lucru, iar modul cel mai eficient de a rămâne în picioare este prin post, rugăciune, laudă la adresa Domnului, unitate, motivații bune și așa mai departe. Dar cel mai frumos lucru și cel mai important este că Dumnezeu este de partea noastră și cu El orice bătălie este ca și câștigată.

Când am început lucrarea în Kalahari, am fost implicată câteva săptămâni la școală. Acolo am văzut feluritele probleme cu care se confruntă copii din Africa și părinții lor, și am realizat că singurul ajutor este Domnul, răspunsul la toate aceste probleme fiind rugăciunea, postul și unitatea. Între timp, Dumnezeu mi-a dat harul să pot să îi binecuvântez pe acești oameni și în alte moduri, astfel, am participat la acțiuni de ajutorare împârțind pături și plapumi în mai multe sate și orașe, am împărțit borcane cu gem/ zacuscă făcute în România, am participat la evanghelizare în sate, am făcut scenete din Biblie cu copii din diferite sate, i-am învățat cântece, i-am ajutat cu igiena, toate acestea împreună cu echipe de voluntari dedicați și dornici de implicare. De asemenea, am lucrat  și împreună cu echipele de voluntari care sortează haine și fac pachete care vor ajunge la familiile din bushmen-land. Este foarte frumos când ști că de lucrul mâinilor tale se vor bucura oamenii din acest popor și copii lor.

Cred din toată inima că Dumnezeu lucrează în ținuturile acestea aducând oamenii la mântuire, dar acest lucru îl face tot prin noi, oamenii.

Apreciez enorm de mult persoanele care m-au susținut și în special m-au purtat în rugăciunile lor. Împreună, în dragoste și unitate putem aduce lumina lui Dumnezeu oamenilor din Africa! Fiți cu toții binecuvântați.