Misiune - mărturia lui Florin

Este o bucurie mare ca să vedem cum lucrează Domul Isus prin cei care sunt voluntari la Kalahari New Hope. Dorim să vă prezentăm mărturiile lor despre lucrarea de misiune prin diversele proiecte ca să puteți vedea despre lucrarea misionară și educativă care se desfășoară la Kalahari New Hope!

Florin este din jud. Hunedoara, din Biserica Penticostală, absolvent al Facultății de Construcții. Deși provine dintr-o familie de credincioși, întâlnirea reală cu Domnul Isus a avut-o în clasa a 8-a, când Dumnezeu i-a vorbit că trebuie să-și schimbe viața și să trăiască o viață care să-L onoreze pe El.

După scurt timp Dumnezeu a pus dorința în inima lui de a vorbi oamenilor despre dragostea Lui. A fost un privilegiu pentru el, că a avut posibilitatea de a spune oamenilor despre Dumnezeu încă din anii de liceu prin lucrurile mărunte. Tot din anii de liceu a avut dorința din partea lui Dumnezeu de a duce evanghelia în locurile unde evanghelia nu a mai fost propovăduită. Dorința aceasta a fost împlinită în februarie 2022 când a ajuns în Kalahari. El dorește să rămână în această slujire atât timp cât Domnul Isus îi va spune.

„Am ajuns aici în Namibia printr-un grup de tineri. Unii dintre ei au mai fost și altă dată. Sunt aici în Africa de 6 luni, timp în care am văzut că Domnul m-a crescut pe calea Lui și nu pot să dau timpul acesta cu nici un alt timp. Domnul mi-a arătat aici atâta frumusețe și mi-a arătat cât de minunat este să poți să slujești oamenilor!

Împreună cu frații de aici am avut onoarea de a ajuta la câteva proiecte umanitare și proiecte de ajutorare, precum proiectul cu haine și cel cu plapume, proiectul cu donkey-car (căruțe cu măgari pentru satele boșimanilor). De fiecare dată când mergeam cu aceste proiecte am văzut bucuria oamenilor pe care o au în inima lor. Cei mai mulți dintre ei n-au mâncare zilnic, de cele mai multe ori au doar ceva fructe din bush (zona sălbatică cu tufișuri și nisip din deșertul Kalahari). Mâncarea de bază a oamenilor este însă mămăliga și ceaiul. Majoritatea familiilor au doar o căsuță și toți dorm pe jos. Nu au lucrurile necesare de care ar avea nevoie și totuși am văzut că aveau o bucurie în inimă.

Lucrarea de misiune KNH este cel mai mult axată pe cei din tribul San care locuiesc într-o arie de aproximativ 300 de kilometrii. Sunt foarte multe sate, dar cel mai mult ne bucurăm că în aproximativ 20 de sate sunt deja lideri locali care se ocupă de bisericile care s-au format în satul lor. Ne bucurăm că împreună cu acești lideri putem merge și în satele unde nu sunt biserici. Formăm echipe din 7-8 lideri locali care să meargă în aceste sate. Unii dintre ei merg cu bicicletele, iar după cei care locuiesc la distanțe mai mari mergem cu mașina și le ducem în satele respective. Ducem și mâncare pentru ei și ei sunt cei care înaintează lucrarea de evanghelizare în acest fel. Ce măreț este Dumnezeu că a adus la mântuire și a ridicat pe acești lideri care în urmă cu 10 ani nici nu au auzit de Dumnezeu și de Domnul Isus!

De asemenea mulțumim Domnului pentru că am reușit să ne implicăm și în câteva închisori cu partea de ajutorare și de evanghelizare. Am văzut suflete care și-au predat viața Domnului! Am fost și la un alt trib în zona Kavango, unde, împreună cu oamenii de acolo și cu ajutorul Domnului, s-a construit o biserică și este o bucurie pentru noi că a înaintat lucrarea cu partea de evanghelizare. Este o mare bucurie căci am văzut suflete care și-au predat viața în mâna Domnului, însă de asemenea, știm că este nevoie și de ucenicizare pentru ca aceste biserici să crească pe calea Domnului.

Știm că avem harul acesta de a sluji, doar datorită Domnului nostru Isus Hristos. Nu pot găsi altă bucurie mai mare decât a-I sluji și de a vedea că oamenii își predau viața în mâna Lui!

Vreau să vă încurajez pe fiecare, tineri sau tinere, fiecare suflet care are pe inimă lucrarea aceasta de evanghelizare să se roage și să aștepte călăuzirea lui Dumnezeu și dacă are această lucrare din Kalahari pe inimă, Domnul cu siguranță îi va deschide o ușă prin care v-a putea sluji.

Motive de rugăciune

De multe ori am văzut că aici este o luptă spirituală și văd o nevoie mare ca toți cei care suntem aici să fim îmbrăcați cu Duhul Sfânt. Văd că avem nevoie de protecție la nivelul minții împotriva săgeților celui rău și nevoia de o cunoaștere mai profundă a lui Dumnezeu! Mulțumim pentru rugăciuni!