Mărturii din Kalahari

Anda din USA

Deși Kalahari New Hope e prima misiune pentru mine, a fost o experiență plină de urcușuri, coborâșuri și dezvăluiri ale vieții spirituale. Mi-am dat seama încă de la început că este o mare diferență între evanghelizare și misiune, după cum preciza și liderul nostru. Împreună cu ceilalți voluntari am fost binecuvântați cu gazde primitoare și colegi dedicați cu trup și suflet misiunii ce ne stătea în față.

În puținele luni petrecute între băștinași, am văzut sărăcie lucie, puține oportunități de muncă sau câștigare a hrănii și foarte puțină cunoaștere a lui Dumnezeu și a planului Său de mântuire. Luptele spirituale erau de asemenea intense și dese, deoarece băștinașii au ca doctori pe vrăjitori de generații întregi. A fost nevoie de mai multă pregătire cu rugăciune, post și sfințire pentru a aduce Adevărul în mijlocul tradițiilor cu obiceiuri spirituale periculoase.

Din fericire Dumnezeu are în plan salvarea acestui popor și mulți bushmeni au fost cercetați, salvați și acum folosiți spre mântuirea consătenilor lor. M-a întărit mult faptul că am întâlnit lideri și colegi misionari plini de Duhul Sfânt și maturi spiritual cu care am putut sluji. Domnul și-a manifestat ades prezența și călăuzirea prin vise și înștiințări, adeseori protejându-ne de animale sălbatice și uneltiri demonice pe câmpul de misiune.

În ciuda tuturor împotrivirilor, e cu neputință să nu fii îmbărbătat la vederea statorniciei băștinașilor în rugăciune, bucuria în cântare, dorința lor pentru părtășie și râvna pentru răspândirea Veștii bune.

Acest popor și misiunea Kalahari vor rămâne în rugăciunile mele și, cu siguranță în mâna Mântuitorului nostru.