Mărturii din Kalahari

Mărturia Amaliei

În urmă cu vreo șapte ani Domnul mi-a făcut una din cele mai frumoase chemări din viață, chemarea de a sluji în Africa.

Pe atunci, printre planurile mele de viitor era dorința de a pleca în străinătate și de a-mi construi un viitor pe acest pământ. Dar îi mulțumesc Domnului că El a ales altceva pentru viața mea și mi-a dat putere să Îi urmez chemarea.

Deși inițial am ales să ascult șoaptele Diavolului care îmi șoptea că nu sunt potrivită și pregătită pentru lucrare aceasta, îndemnul Domnului a biruit șoaptele străine.

În anii precedenți plecării în Africa, Domnul mi-a dat harul să Îi pot sluji în diferite părți ale țării, dar acest lucru îl făceam mai rar. Atunci am început să ‘gust’ din bucuria pe care Domnul mi-o dădea slujind și mi-am dorit să îmi dedic viața în totalitate slujirii.

În același timp Domnul a folosit momentele grele și dureroase ale vieții pentru a mă pregăti pentru lucrarea de misiune. Deși, în acele momente mi-a fost greu, acum privind în urmă nu pot decât să Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acele momente de șlefuire și prelucrare care îmi sunt atât de benefice în mijlocul slujirii de zi cu zi.

La începutul anului 2020, Domnul mi-a oferit harul să plec pentru prima dată în Africa. Din cauza luptelor spirituale, după primele zile mi-am spus că eu nu voi rezista mult pe acolo. Dar slavă Domnului că El m-a întărit și a continuat să mă prelucreze pentru a deveni tot mai mult o binecuvântare.

În acel an am slujit Domnului timp de opt luni în Namibia, următorul an Domnul a deschis un „câmp” de lucru în România iar anul trecut Domnul mi-a dat harul să Îi pot sluji din nou în Namibia pentru zece luni. Aceste rânduri le scriu în drumul meu spre cea de-a treia perioada de slujire.

Poate te întrebi dacă se merita tot sacrificiul făcut (eu prefer să numesc această chemare din partea Domnului, o onoare, deși bineînțeles că cere mult sacrificiu). Trebuie să mărturisesc că se merită din plin. Nu îmi mai doresc să mă întorc la viața normală din Europa.

Am mers cu gândul de a fi o binecuvântare pentru cei aflați în nevoi, dar trebuie să recunosc că Domnul m-a binecuvântat enorm de mult în urma slujirii.

Domnul m-a crescut mult spiritual în timpul slujirii, m-a învățat multe lucruri iar relația mea cu Domnul a devenit mult mai profundă.

Privind spre tinerii care au plecat în țări mai bine dezvoltate și și-au făcut un viitor mai bun pe acest pământ am realizat că nu îmi doresc să îmi schimb viața cu a niciunuia dintre ei. Domnul mi-a dăruit o viață împlinită și plină de bucurii în urma slujirii. Iar pentru mine asta valorează mai mult ca orice binecuvântare pământească după care tânjeam în urma cu câțiva ani.

Poate, la fel ca mine ai început să alergi după bogățiile lumii acesteia crezând că asta te va împlini, dar realizezi că nu e așa. Poate viața ta e lipsită de sens și bucurie, poate ai ce ți-ai dorit și totuși nu ești mulțumitor, nu ai găsit fericirea și împlinirea după care tânjești așa de mult. Cred că o perioada de slujire te-ar ajuta (așa cum a făcut-o în nenumărate cazuri printre cei cu care am slujit de-a lungul anilor). Alege să fii o binecuvântare pentru cei în nevoi, să îți pui deoparte măcar o lună prin care să Îi slujești Domnului. Te asigur că nu vei regreta. Chiar dacă nu ai o chemare pentru misiune, cred că pentru o perioada mai scurtă de slujire nu ai nevoie de o astfel de chemare.

Sau poate Domnul a pus în tine dorința de a-I sluji, dar alegi să îl lași pe Diavolul să te amăgească și să te țină departe de planul Său. Acum e timpul să Îi asculți voce, nu mai amâna. Ziua de mâine nu mai e a noastră.

Mi-am amintit de o experiență pe care am avut-o la scurt timp după ce am ajuns în Namibia și care m-a impresionat. Eram cu o echipă în misiune într-o zona mai îndepărtată de bază. Mergând în vizita pe la familii am ajuns la o femeie și printre altele am întrebat-o dacă are Biblie. Ne-a spus că nu, așa că i-am dăruit una. Mai târziu ne-a mărturisit că are un băiețel care a venit într-o zi la ea și i-a cerut să-i cumpere o Biblie. Neavând bani pentru a-i cumpăra una, i-a propus copilului să se roage pentru una. La ceva timp am ajuns noi la ei iar rugăciune a primit răspuns. M-am tot gândit la copiii din Europa care își doresc tot felul de jucării scumpe sau telefoane de ultimă generație. Unii copii din Africa își doresc Biblii, dar mulți dintre ei nu își permit să își cumpere una.

Altădată, fiind în misiune pe sate, în timp ce eram adunați “la biserică” (adunați în cerc la umbra unui copac) și ne rugam, am simțit cum cineva s-a așezat lângă mine, apoi niște mânuțe mi-au înconjurat mijlocul într-o îmbrățișare. Mi-am deschis ochii și am văzut un copilaș privindu-mă cu niște ochișori care îmi cerșeau iubirea. Astfel de copilași am întâlnit deseori în timpul slujirii iar limbajul iubirii pe care alegem să îl folosim, dă roade în dreptul fiecăruia.

Deci atunci când Domnul îți spune “du-te!” nu mai folosi scuzele, alege să Îi asculți doar chemarea.

Au fost momente când plângeam înaintea Domnului gândindu-mă la miile de tineri creștini care dorm pe băncile bisericilor din Europa în timp ce 40% din populația lumii încă nu a auzit de Dumnezeu. Acest lucru se întâmplă și din cauza lipsei de suflete care să fie dispuși să spună ca prorocul Isaia “Iată-mă, trimite-mă!”

O bucurie mare am avut-o anul trecut când am văzut cum Domnul a ridicat liderii bisericii și cum le vorbește în moduri personale, prin darurile Duhului revărsate printre ei. Alături de ei, am simțit prezența Domnului cum rar am simți-o în Europa. La școlile biblice deseori ne bucuram împreună în rugăciune si cantare. Dar mi-am dat seama mai mult și de luptele care se dau în dreptul lor și de nevoie de mijlocitor.

Noi, de asemenea avem nevoie de suflete care să stea în mijlocire. Un misionar spunea odată “cea mai mare nevoie a unui misionar e nevoia de sprijin în rugăciune”. Cred ca fiecare putem afirma aceasta.

Poate tu nu vei ajunge niciodată în Africa, dar poți fi părtaș acestei frumoase lucrări mijlocind pentru lucrare de misiune și pentru lucrători. Când Domnul te va chema Acasă, vei putea primi aceeași răsplată ca a mea.

 

Depinde de tine ce alegi să faci cu timpul tău. Alegi să îl pui în slujba Domnului sau alegi să îl pierzi fără folos.

Îmi doresc din toată inima să alegi prima varianta. Cu siguranță nu vei regreta!

Alege înțelept!

Fii binecuvântat și alege să fii o binecuvântare!