Școala Kalahari New Hope

Școala Kalahari New Hope este acreditată după normativele Ministerului Educației din Namibia.
În cadrul școlii sunt înscriși 200 de elevi, de la vârstă preșcolară până la clasa a VII-a.
De obicei în Namibia anul școlar începe la mijlocul lunii ianuarie și se încheie pe la sfârșitul lui noiembrie/începutul lui decembrie. El este împărțit în trei trimestre, cu câte o vacanță la fiecare sfârșit de trimestru – una de 4 săptămâni și două de câte 6 săptămâni.
Vacanța mare se întinde de la începutul lunii decembrie până la mijlocul lunii ianuarie.
Școala Kalahari New Hope este printre primele școli din țară, aici punându-se accent pe disciplină, igienă și punctualitate, respect, educație creștină (principiile creștine sunt învățate în fiecare dimineață la timpul devoțional, înaintea începerii cursurilor).

Grădinița

Aceasta cuprinde copii cu vârste între 3 și 5 ani. Copiii vin din zona Omatako (localitate vecină, aflată la câțiva kilometri distanță de baza noastră) și împrejurimile ei, majoritatea provenind din familii de boșimani. De cele mai multe ori când vin la școală copiii nu știu să vorbească, nu cunosc culorile sau cifrele. Așadar, ei trebuie învățați lucrurile de bază în viață.

Clasa Zero

Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani sunt preluați de la grădiniță, iar în acest moment au început deja să înțeleagă tot mai multe cuvinte din limba engleză, comunicarea cu ei devenind mai ușoară. În clasa zero se fixează și se îmbogățesc noțiunile dobândite la grădiniță, astfel încât trecerea către clasa întâi să fie o reușită.

Clasa întâi

Materiile predate la clasa întâi sunt: engleză, matematică, arte, muzică, educație fizică, științele naturii, religie. Profesor la clasa întâi este Jacob, un tânăr boșiman care este un exemplu pentru toți ceilalți. El a învățat la școala Kalahari New Hope, a avut rezultate foarte bune și astfel a ajuns capabil să predea în școală, dovedind celorlalți copii și adulți că se poate.

Clasa a II-a

Materiile predate copiilor la această clasă sunt materiile de bază, conforme cu programa Ministerului Educației din Namibia: engleza, matematică, arte, muzică, educație fizică, științele naturii și religie. Ele coincid cu materiile predate la clasa întâi.

Clasa a III-a

În fiecare trimestru copiii sunt motivați de învățători primind puncte bonus care se transformă în „dolari” Kalahari New Hope. Cu aceștia copiii își pot cumpăra la sfârșit de trimestru diferite articole dintr-un „magazin” organizat de școală. Printre altele, își pot achiziționa rechizite, haine, jucării etc. Acest lucru îi încurajează pe copii să nu absenteze și totodată să obțină rezultate bune la învățătură.
La clasa a III-a sunt aceleași materii ca în clasele precedente.

Clasa a IV-a

Copiii din clasa a IV-a au avut și au rezultate foarte bune la toate disciplinele. Ne bucurăm pentru aceasta foarte mult. Începând cu clasa a IV-a, la materiile existente anterior se mai adaugă istoria, geografia, limba afrikaans și cursul practic de agricultură.

Clasa a V-a

În clasa a 5-a pe lângă materiile din anii precedenți în programă se mai adaugă și științele sociale.
La această clasă, un motiv special de încurajare pentru noi este schimbarea ce s-a petrecut în viața lui Make. Acesta era foarte neascultător și leneș, dar de când tatăl său s-a întors la Domnul el este un copil transformat total. Aceasta ne dovedește că schimbarea majoră ce trebuie să se petreacă în viața acestor oameni este cea de la nivel spiritual și ne motivează să propovăduim Cuvântul în continuare.

Clasele a VI-a și a VII-a

La acest nivel elevii sunt deja adolescenți, mulți dintre ei cu viețile schimbate de Dumnezeu. Totodată, în plan educațional matematica devine mai pretențioasă și se va observa din ce în ce mai bine talentul unora și dificultățile altora în ceea ce privește această materie. Cine a ajuns în clasele acestea, a parcurs de-a lungul anilor toate etapele în care, prin noi, Dumnezeu a ajutat și a încurajat copiii de aici din Kalahari.

Școala profesională

Există un proiect ca în următorii doi ani să se înceapă o școală profesională.
În cadrul acesteia, elevii se vor specializa ca zidari, fermieri, lăcătuși etc. Trebuie menționat că unii dintre muncitorii din proiectul nostru stăpânesc deja aceste meserii, fiind o sursă de inspirație pentru copiii lor și nu numai.

Bucătărie

Croitorie

Construcții civile

Grădinărit

Amenanjări interioare

Confecții metalice

Sudură

Mecanică

Electrician

Pictură

Sculptură

Artă